Niin se uus viikko taas pyörähti käyntiin. Koko eilis päivä oli aika tuskaista.Sattui ja särki vatsaa mut olin vissiin syönyt jotain sopimatonta ja oli turvotusta/nestettä ja huomasin nyt aamulla että paino oli laskenut ja olo parempi. Nyt vaan lasken päiviä että on np-ultra ei siihen onneksi kauhean pitkä aika ole. kauheesti vaan tulee ramppaamista sairaalassa ku maanantaina on pojalla toinen aika lasten puolelle aivokuvaukseen. Tänäi ois töihin meno 15-20 onneksi on helppo pv ja vielä kun sit huomisen jaksaa niin sunnuntai onkin vapaata ihanaa.

Viikko 11

Lapsi:

Pää on pyöristynyt, mutta se on kooltaan puolet muusta vartalosta. Nenä on valmis, ja suu alkaa muotoutua. Silmäluomet peittävät silmiä, jotka avautuvat vasta viikolla 26. Kädet ja jalat kasvavat ja liikkuvat. Korvan kuuloluut alkavat kehittyä. Sydän lyö 110 - 160 kertaa minuutissa.

Koko: Sikiöpussin läpimitta on n. 5 cm. Sikiön pituus n. 4,1 cm.

Äiti:

Lisääntynyt verimäärä turvottaa elimistön limakalvoja. Valkovuotoa esiintyy enemmän kuin tavallisesti, ja nenä voi tuntua tukkoiselta. Seksi? Jotkut eivät halua ajatellakaan sitä. Toiset taas suosittelevat todella lämpimästi raskausajan seksiä. Kun myös emättimen limakalvot ovat turvoksissa, moni saa osan elämänsä parhaista orgasmeista raskausaikana.