Nyt alkoi sit rv9 eli kymmemettä viikkoa mennään.

Viikko 10

Lapsi:

Kaikki sisäelimet ovat muodostuneet, mutta eivät ole vielä kehittyneet valmiiksi. Esimerkiksi osa suolistosta on vielä napanuoran sisällä. Sormien ja varpaiden välinen iho häviää, ja lapaluut, kyynärpäät, lantio ja polvet ovat selvästi nähtävissä. Lihakset alkavat saada luonnollisen muotonsa, ja lapsi jo käyttää niitä.

Koko: Sikiöpussin läpimitta on n. 4,5 cm. Sikiön pituus n. 3,1 cm.

Äiti:

Hormonit vaikuttavat moneen asiaan, esimerkiksi naisen mieliala saattaa vaihdella kuin vuoristoradalla. Myös ikenet pehmenevät. Hormoneilla on myös myönteisiä sivuvaikutuksia – rypyt häviävät.

Olen jo käynyt viikoilla 6&7 ultrassa terveystalolla,kun la ei voitu määrittää viimeisistä kk kun ovis oli oletettua myöhemmin.Kerran oon jo neuvolassa käynyt ja tiistaina on neuvolalääkäri ja silloin kuunnellaan sydänäänet ja silloin on jo rv9+4menossa. 4.11 on np-ultra mikkelin keskussairaalassa. Onneksi painoa ei ole vielä tullut yhtään,tissit on kylläkin aivan turvoksissa ja vauvamasu senkus tullee esille ihanasti.
ihan alkuraskaudesta oksentelin aika paljon ja nyt väsyttäisi vain kokoajan ja nukkuminen mielessä suurimmaksi osaksi. Onneksi poju on isillään niin saan huilia ja touhuilla mun koissunkaa ihan rauhassa *hymy* Pakko lähtee lenkille ja alkaa tehdä kotityöt pois alta.